Massimiliano Nugnes, cel mai bun actor!

        Actorul Massimiliano Nugnes a câștigat de curând premiul pentru Cel mai bun Actor, în cadrul “Festivalului Internațional de Teatru Turda”, ediția a II-a. Cea de-a doua ediție a festivalului a avut loc în perioada 29 iunie – 07 iulie și a fost onorată cu peste 100 de spectacole în numai 10 zile! 

       Massimiliano Nugnes este un actor român de origine italiană, născut pe 2 ianuarie 1990 în Roma, Italia. Este proaspăt absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, studii de Master, București. A colaborat cu Teatrul Pentru Puțini, Teatrul Masca, Teatrul Logos, compania de teatru Metamorphosis, iar în prezent este actor, cât și membru Breasla Actorilor. Are o experiență de aproape 8 ani în teatru, și nu numai!

       Ne-am întâlnit cu Massimiliano, sau Max, așa cum îi spun prietenii, și am reușit să îi răpim un pic din timpul de repetiții pentru un scurt interviu.

Reporter : Vorbește-ne puțin despre acest festival! Ce reprezintă premiul?

Max: Premiul pentru Cel mai bun actor mi-a fost oferit în urma unei jurizări ce a avut loc în cadrul Festivalului de la Turda, unde am participat cu spectacolul „Slugă la 5 stăpâni”, în cadrul secției: Universitate. Alături de noi au mai participat trupe de teatru din Timișoara, Cluj, București și Craiova. În spectacol l-am interpretat pe Arlecchino, celebrul slujitor buclucaș, vedetă a Commediei Dell’ Arte. Înainte de toate, am participat la un workshop de 2 zile în Salina Turda cu Muriel Manea, regizor și organizator principal. Cred că este un lucru benefic festivalul din Turda, deoarece este un loc accesibil și pentru cei din nordul țării.

Reporter : Cum a fost atmosfera?

Max: Superbă… Oameni călduroși, tehnicul și voluntarii sunt foarte săritori, m-am simțit excelent, deși m-a întristat faptul că trebuia să părăsim acel loc minunat! Este un program plin de evenimente, de la spectacole de interior, la cele stradale, concerte, expoziții foto și statui vivante. Îmi doresc din suflet să revin și la anul!

Reporter : Ai simțit vreo diferență între Turda și Moinești?

Max: La Moinești ne-am confruntat cu un public splendid… entuziast, deschis. Chiar dacă au fost într-un număr relativ mic față de cei din Turda, căldura acestor oameni a compensat forța unui public numeros.

Reporter : Care este motto-ul ce te dirijează în viață?

Max: “Fiecare este un univers, evoluează-l pe al tău!”

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *