Travestiuri-Premieră Națională

#Artă #Iubire #Revoluție #IntrigăPolitică #Comunism#Liberalism #NuvelistIrlandez #Dada #Refugiați #Spioni

Compania de Teatru Breasla Actorilor va avea în curând premiera și la București cu o comedie istorica scrisă de britanicul Tom Stoppard. Spectacolul îl are ca pilon principal pe Hentry Carr, interpretat de Mădălin Mladinovici ,un veritabil consul britanic. Ajuns la bătrânețe, acesta retrăiește zilele petrecute la Zurich din anul 1917, în timpul Primului Război Mondial, interacționând cu personalități de seamă, artiști, anarhiști,spioni, radicali policitci, de la James Joyce (Robert Poiană), la Tristan Tzara(Alex Floroiu), Vladimir Ilici(Massimiliano Nugnets) și soția acestuia Nadezhda Krupskaya( Crăița Mladinovici). Tot în această perioada, Lenin s-a refugiat la Zurich în speranța că Revoluția de la San Petersburg va avea loc iminent în lipsa sa.

   Zurich în timpul razboiului era locul cel mai ferit și tot odată capitala culturală a Elveției; aici arta avea să capete un alt sens, unul peiorativ, sau cel puțin așa a fost primit de către romantism si clasicism; aici izvorea cultul Dada. Dadaismul este un concept întemeiat de poetul roman Tristan Tzara, un curent ce se afla in contradicție cu toate curentele artistice întalnite până în anul 1917. Mulți au spus că Revoluția din Februarie are legatură cu ideile si concepțile dadaiste și că Lenin însusi a iscat o revoluție pornind de la acest curent Dada.

Actorii Companiei Breasla Actorilor speră să readucă în prim-plan nostalgia revizionismului, precum și două povești de dragoste sincere si pline de entuziasm.

Travestiuri, un nou spectacol marca Breasla Actorilor, un izvor istoric trandescent al leaganului Dada pus în scenă de tânărul regizor și actor Moineștean Alex Floroiu.

Asistent regie: Robert Poiană

Ditribuție: Mădălin Mladinovici, Alex Floroiu, Massimiliano Nugnets, Robert Poiană, Alex Budacă, Laura Buric, Georgiana Vrațiu, Crăița Mladinovici.

Costume si recuzită: Laura Buric

Concept afiș: Alex Budacă

Ilustrație muzicală : Alex Budacă

Relații publice și comunicare: Andreea Secu, Andreea Itu

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *